Mästarmöte i LG DualUp Chess Championship

Publicerad 21 juni, 2022 av Ingemar Falk

Rockaden Stockholm-spelarna GM Erik Blomqvist och IM Jung MIn Seo möts i LG DualUp Chess Championship. Foto: Lars OA Hedlund

Svenske mästaren 2016 & 2019 mot svenske mästaren 2021.

Den spännande schackduellen står på menyn den 29 juni klockan 18.00 när Erik Blomqvist och Jung Min Seo möts i LG DualUp Chess Championship.

En duell som spelas på Elite Hotel Carolina Tower i Stockholm – och föregås av en simultan med ett 20-tal personer.

Dessutom kommer Sveriges Schackförbund att sända matchen i webb-tv på förbundets Twitchkanal.

Anna Cramling och August Lindmark kommenterar LG DualUp Chess Championship.

Kommentatorer blir de samma som i Svenska Schackligan: Influencern Anna Cramling som har 210 000 följare på Twitch – och August Lindmark som tidigare varit programledare under VM-matchen i schack.

LG DualUp Monitor.

LG Electronics är huvudsponsor för matchen och samarbetspartners är Sveriges Schackförbund samt Elite Hotels of Sweden som står för lokalerna där schackpartierna spelas.

– Det känns fantastiskt roligt och spännande att stora företag som LG vill skapa det här schackeventet tillsmmans med oss och Elite Hotels, säger Sveriges Schackförbunds generalsekreterare Tomas Kvist som fortsätter:

– Nu ska vi får de sista detaljerna på plats för att kunna bjuda alla schackfans på en högtidsstund, både på plats på Elite Hotel Carolina Towers och i webb-TV med de duktiga och proffsiga programledarna Anna Cramling och August Lindmark.

Att matchen heter LG DualUp Chess Championsips är en referens till LG:s nya bildskärm med namnet DualUp Monitor som kommer med det ovanliga bildförhållandet 16:18.

Det är en bildskärm på höjden och den motsvarar att ha två 21,5 tums bredbildsskärmar på varandra. I stället för att vrida på huvudet mellan två skärmar bredvid varandra får man överblicken mitt framför sig.

Så här kan det se ut för en schackanvändare med tv-bild på ovansidan och analysverktygen nedanför eller om man jobbar med till exempel och Chessbase och har brädet på överdelen av skärmen och analyserna nertill.

Det fyrkantiga schackbrädet och LG DualUp Monitor med bildförhållandet 16:18 ser ut att lira bra med varandra. Foto: LG Electronics

Nordic Hardware har skrivit mer om LG DualUp Monitor och du kan läsa artikeln här.

Så spelas LG DualUp Chess Championship

Spelformatet i matchen mellan GM Erik Blomqvist och IM Jung Min Seo blir fyra partier snabbschack och fyra partier blixt.

Jung Min Seo och Erik Blomqvist i ett tidigare möte. Foto: Lars OA Hedlund

Är resultatet oavgjort efter de åtta partierna kommer ellt att avgöras i ett Armageddonparti. Vitspelaren får mer tid på klockan men behöver vinna. Lyckas svartspelaren klara minst remi i Armageddon blir det han som vinner matchen.

Betänketiden i snabbschacket är 15 minuter + 5 sekunder och i blixtpartierna får båda spelarna 3 minuter + 2 sekunder.

Spelplatsen Elite Hotel CArolina Tower. Foto: Elite Hotels of Sweden
Live: Webb-TV Mer om LG DualUP Monitor