Farsta SK mot Elitserien

Publicerad 14 maj, 2022 av Ingemar Falk

Farsta i ett tidigare möte i Superettan – Upsala ASS. Foto: Lars OA Hedlund

Farsta SK gick på lördagen upp i ledningen i Superettan, och ligger nu på en av de två uppflyttningsplatserna.

Enligt nuvarande tabell är elitseriekontraktet säkrat för Farsta, men det finns ett om.

På söndagsmorgonen, två timmar före rondstart, ska en protest behandlas gällande matchen SS 4 Springare och Upsala ASS den 2 april. I nuläget har SS 4 Springare tilldelats segern med 4,5–3,5, men går överklagan från UASS igenom på söndagsmorgonen blir i stället resulatet 4,5–3,5 till Uppsalalaget – vilket innebär att laget skulle få 14 poäng inför slutronden. I ett sånt scenario är inte striden om de två uppflyttningsplatserna avgjord än.

Farsta kan alltså inte jubla över ett erövrat elitseriekontrakt förrän juryn sagt sitt på söndagsmorgonen.

I bottenstriden är det klart att Schack 08 Norrköping degraderas till division 1. Sista striden om att att undvika den tredje nedflyttningsplatsen står mellan Västerås SK II, Kristallens SK och Rockaden Umeå. Västeråsarna har en poäng mer, och kan vid seger på söndagen rädda nytt kontrakt.

Rockaden Umeå har “sämst” utgångsläge, men kan rädda kontrakt genom att vinna sin match mot Farsta samtidigt som både Kristallens SK och Västerås SK II förlorar.

Tabell & resultat