Superettan: Toppstriden tätnar

Publicerad 14 maj, 2022 av Ingemar Falk

Upsala ASS vann matchen mot Västerås SK II. Foto: Lars OA Hedlund

Farsta SK och Helsingborgs ASK satt i förarsätet inför helgens tre avslutande ronder i Superettan. Lagen låg etta och tvåa och hade fördel i kampen om att ta de två uppflyttningsplatserna till Elitserien.

Farsta SK är kvar i förarsätet efter fredagens seger mot SS 4 Springare.

Däremot har Helsingborgs ASK hamnat i en knivigare situation efter att ha förlorat mot Rockaden Stockholm II med knappa 3,5–4,5.

Rockaden Stockholm II är nu trea i Superettan, bara en poäng efter Helsingborgs ASK. Nu har Rockaden Stockholm II har sitt förstalag i Elitserien och kan inte gå upp, så det stora hotet för Helsingborg är nu Upsala ASS.

Uppsalalaget vann nämligen mot Västerås SK II med klara 6–2 och har nu bara två poäng upp till Helsingborgs ASK med två ronder kvar.

I dag, lördag, klockan 14.00 kan Farsta definitivt säkra elitserieavancemang om det blir minst oavgjort mot Burgsvik Alva SK.

Norrlandsfönster i schackallsvenskan: Rockaden Umeå. Foto: Lars OA Hedlund

För Helsingborg väntar Rockaden Umeå som fortfarande har en liten chans att hänga kvar i Superettan efter att ha klarat starka 4–4 mot Örgryte SK på fredagen. Det blir en tuff match som väntar för helsingborgarna – Rockaden Umeå har allt att spela för.

Upsala ASS möter också tufft motstånd i form av Rockaden Stockholm II.

En spännande lördag väntar i Superettan.

[Alla resultat och tabellen i Superettan]

Superettan: Resultat Bilder från årets Allsvenska