Allt allsvenskt spel 29-30 januari är uppskjutet

Publicerad 12 januari, 2022 av Niklas Sidmar

Med anledning av de nya myndighetsrestriktionerna avseende Coronapandemin har Tävlings-och regelkommittén beslutat att skjuta upp allt allsvenskt spel även helgen 29-30 januari.

När det gäller resten av våren vill TK hålla möjligheten till spel öppen i det längsta och man avvaktar därför med ytterligare besked. Senast 4 februari kommer vi att meddela vad som gäller för kommande ronder.

Ambitionen är dock att säsongen 2021/22 ska genomföras, i första hand enligt följande:

-Om spelet kan återupptas från rond 4 kommer kan det bli aktuellt att planera om i kalendern så att de två uppskjutna ronderna kan spelas under våren 2022, eventuellt 3 april och 8 maj då Kadettallsvenskans kvalspel respektive Skollags-SM nu är inplanerat.

-Om spelet inte kan återupptas från rond 4 kommer de inställda ronderna att spelas hösten 2022, under de helger som redan är planerade för allsvenskt spel i oktober, november och december.

I så fall kommer nästa allsvenska säsong att skjutas fram till 2023.

Observera att detta beslut gäller den allsvenska serien, men att TK anser att lokala serier kan genomföras förutsatt att alla försiktighetsåtgärder vidtas och att det finns tillräckligt med utrymme, enligt vad som rekommenderas av Folkhälsomyndigheten.

SSF:s aktuella rekommendationer avseende Covid-19 finns här.