Isländska truppen intar Hasselbacken

Publicerad 6 november, 2021 av Ingemar Falk

Islands trupp i Hasselbacken Chess Open. Foto: Lars OA Hedlund

Island har fattat tycke för Schacksverige. Klubben Skákdeild Breiðabliks unga spelare är på plats under Hasselbacken Chess Open för att jaga framgångar, intressanta partier – och ha roligt.

– Hasselbacken Chess Open är en jättebra upplevelse för våra schackspelare, säger Kristófer Gautason mångårig medlem i klubben Skákdeild Breiðabliks och fortsätter:

– Turneringen är verkligen bra placerad nära Stockholms centrum och Hasselbacken har bra spelförhållanden. Och sist men inte minst: Ungdomarna får chansen att möta tufft motstånd. På Island får de ofta möta samma spelare om och om igen.

Det är 20 spelare i truppen och räknar man med föräldrar och ledare talar vi här om totalt 35 personer i den isländska truppen

Förutom att skaffa sig schackerfarenhet – har ni också andra mål med Hasselbacken Chess Open?
– Självklart siktar vi att vinna både stora och lilla turneringen i Hasselbacken Chess open. Men det blir inte lätt! säger Kristófer Gautason.

Inför söndagens två avslutande ronder ligger Vignir Vatnar Stefansson fyra i öppna klassen medan Gudrun Fanney Briem är på tredje plats i Lilla Hasselbacken Chess Open.

Oavsett hur allt slutar på söndagen lär vi se mer av isländska Skákdeild Breiðabliks.

– Oh ja, vi har varit här flera gånger tidigare, och är glada för att ha kunnat återuppta traditionen efter coronauppehållet. Räkna med att se oss även 2022, hälsar Kristófer Gautason.

9.30 & 14.30: Live Resultat