Karlstad Open först ut med Eliteavtalet

Publicerad 10 juni, 2021 av Ingemar Falk

Här spelas Karlstad Open från och med i år. Foto: Elite Hotels

Samarbetsavtalet mellan Sveriges Schackförbund och Elite Hotels skrevs under för två veckor sedan. Ett avtal som ger schackklubbar och arrangörer större möjligheter att anordna schackevenemang på hotelkedjans anläggningar.

Först ut att ta tillvara den möjligheten är Karlstad Open.

Bo Hedlund. Foto: Privat

Tävlingsledaren Bo Hedlund, Karlstads allmänna schacksällskap, flyttar den traditionsrika turneringen till Elite Stadshotellet mitt i Karlstad.

– Vi har länge velat flytta till centrum, kostnaden har dock hindrat oss. Fram till nu. Vi är mycket glada och nöjda med SSF:s avtal med Elite Hotels, den gav oss och schackspelarna den här fantastiska möjligheten, säger Bo Hedlund.

Även från Elite Hotels är man mycket nöjda med att ha fått schacket till sina lokaler i Karlstad.

– Vi på Elite Stadshotellet Karlstad ser verkligen fram emot att välkomna Sveriges Schackförbund och dess spelare till oss. Fantastiskt kul att vi fått till detta centrala samarbete, som stärker bådas varumärken i Karlstad, säger försäljningschef Sofia Steen på Elite Hotels.

Hon beskriver lokalerna som väntar schackspelarna i Karlstad Open:

Sofia Steen på Elite Hotels ser fram emot att ta emot schackspelare till de vackra lokalerna i centrala Karlstad. Foto: Elite Hotels

– Våra anrika, vackra lokaler med högt i tak och inventarier från en svunnen tid passar perfekt för schackspel och har bästa förutsättningarna för en lyckad turnering.
– Vi ser med spänning fram emot att vara mötesplatsen för Karlstad Open i december.

Tävlingsledaren Bo Hedlund säger att det blev snabba ryck när samarbetsavtalet mellan Sveriges Schackförbund och Elite Hotels blev officiellt.

– Tajmingen den dagen Fredrik Lindgren (SSF:s Generalsekreterare) ringde mig var lyckad. Vi satt då och räknade på flytten till centrum och så kom beskedet om avtalet med Elite.

– Vippselibabb, då var flytten därvidlag inget problem!

Förutom fria lokaler och de rabatterade hotellpriserna för spelarna framhåller Bo Hedlund fler fördelar:

Hotellrum och en av spellokalerna på Elite Stadshotellet i Karlstad. Foto: Elite Hotels

– Flytten till Elite Hotels innebär en central placering mitt i Karlstad med enklare kommunikationer, och större utbud av det mesta.

Bo Hedlund meddelar också att mer info om Karlstad Open – som spelas i december – kommer efterhand.

För de schackklubbar och tävlingsarrangörer som vill veta mer och planera för event på Elite Hotels runt om i Sverige går det bra att mejla till SSF:s Generalsekreterare Fredrik Lindgren: fredrik.lindgren@schack.se för att därigenom kopplas till det centrala avtalet.

Fredrik Lindgren. Foto: SSF

Fredrik Lindgren är mycket nöjd över att se samarbetet mellan Elite Hotels och Karlstad Open.

– Vi på Sveriges Schackförbund tycker det är jättekul att första lokala arrangörsavtalet är klart, och här på kansliet har vi redan skickat ut schackbräden till alla Elitehotell så vi ser verkligen fram emot att etablera denna schackmiljö tillsammans.

Stannar du och familjen på ett Elitehotell på semestern? Då får du inte missa att spela ett parti schack i lobbyn. Sveriges Schackförbund har skickat bräden och pjäser till alla Elite Hotels i Sverige. Foto: Lars OA Hedlund


Läs mer om samarbetsavtalet Elite Hotels & SSF