Magnus Holm vann premiären för Seniorschack Sverige

Publicerad 19 februari, 2021 av Ingemar Falk

Ettan och tvåan: Magnus Holm respektive Lennart Fransson. Foto: Lars OA Hedlund

I Seniorschack Sverige kan alla som är 50 år eller äldre träffas online och mötas i schack på Lichess – både i turneringar och i chatforum. En naturlig samlingspunkt för äldre spelare helt enkelt – och här kan du läsa mer om Seniorschack Sverige och hur du går med. Medlemskapet är gratis.

På torsdagen spelades den första turneringen hos Seniorschack Sverige. Hela 48 spelare ställde upp och premiärsegrare blev Magnus Holm, Schack 78 Uppsala, på 6,5 av 7 poäng närmast före Lennart Fransson, Majornas SS.

Partiet som definitivt gav Magnus Holm segern kom i den sista ronden mot turneringens trea Peter Lundstedt, Växjö SK. Magnus Holm hade övertaget, men hans bonderov 46.Txh5 öppnade för en mer oviss utgång i partiet om Peter Lundstedt funnit datorns förslag 46… Lb3 och sen tagit kontrollen på e6-rutan med löparen och samtidigt förhindrat vits schack i nästa drag. Men 46… Lb3 var förstås ett svårt drag att hitta med den korta betänketiden

Här är hela slutställningen för torsdagsturneringen den 18 februari.