Lagen rustar för söndagskvällens premiär

Publicerad 27 september, 2020 av Ingemar Falk

IM Tapani Sammalvuo, Farsta SK, och Kim Nygren som i onlineligorna spelar för Wasa SK är två högt rankade spelare som anmält sig till kvällens premiär. Foto: Lars OA Hedlund

Swedish Chess Team Battle är i och med säsongsstarten denna söndagskväll en officiell onlineserie i Sveriges Schackförbunds regi.

Under dagen rustar lagen i de fyra divisionerna. Av de hittills över 100 anmälda spelarna kan man i högsta serien redan nu se starka lag för Visby SK och Farsta SK i kampen om att bli första officiella svenska mästarna i onlineblixt.

I lägsta serien, division 4, gör Eksjö SK en intressant debut. Laget har haft stora framgångar i snabbschacksligan online på onsdagar. Kommer nu klubben att starta marschen mot högsta divisionen även i söndagsblixten?

Tävlingsledningen har noterat att vissa lag haft svårt att få ihop tillräckligt stort manskap för att matcha de antal spelare som tar poäng. Då ambitionen är att så många lag som möjligt ska få vara med sänks antalet leaders i divisionerna. Det blir nu så här:
Div 1: 10 leaders. Div 2–4: 8 leaders.
Självklart får alla lag fortsatt ställa upp med så många spelare de vill. De som samlar ihop lagets poäng är de tio bästa i division 1 och de åtta bästa i övriga divisioner.

Kl 18.15 drar det igång och här nedan kan du se lagen i divisionerna och även anmäla dig förstås.

Regler, Swedish Chess Team Battle Div 1 Div 2 Div 3 Div 4