Schacksällskapet Kalmarunionen bjuder in till uteschack

Publicerad 24 juni, 2020 av Ingemar Falk

Så här såg det u i fjol när det bjöds på uteschack. Foto: Cajsa Lindberg

Folkhälsomyndighetens rekommendation för aktiviteter fortsätter att sätta krokben för schackarrangörer.

FHM:s riksbedömning ”Långvariga (mer än ett par timmar) händelser kan öka risken för smittspridning” och dess åtgärd ”Korta ner evenemanget” gör att långpartiturneringar inte är möjliga. Det är den punkten som gör att svenskt schack inte kan börja komma igång på samma sätt som vi nu sett i nordiska grannländerna.

Som läget ser ut just nu kommer Sveriges schackförbunds rekommendationer för tävlingar att ligga fast åtminstone även under sommaren och till dess att Folkhälsomyndigheten kommer med nya rekommendationer.

Ska man se någon ljusning så är det FHM:s rekommendation för utomhusaktivitet där bedömningen av smittspridningsrisken är ”betydligt mindre”.

Och då passar det bra att spela uteschack, vilket arrangeras av Schacksällskapet Kalmarunionen den 22 augusti. Kalmarunionen ber deltagarna använda handskar för att flytta pjäserna tryggt – och att tänka på att hålla avstånd och stanna hemma vid sjukdomstecken.

Uteschacket spelas på Skälbys 4H-gård, och samlade ifjol 18 spelare. Då vann IM Bengt Lindberg.


Inbjudan, Kalmar uteschack