Premiär för svensk onlineliga i snabbschack

Publicerad 6 maj, 2020 av Ingemar Falk

Seriespelet online i Sverige utökas nu med snabbschacksligan Swedis Rapid Team Battle.

Swedish Chess Team Battle lockar 500 spelare på söndagarna. Nu blir det en ny dag att boka in i den allt mer hektiska schackkalendern: onsdagar klockan 19.15 från och med den 13 maj.

Swedish Rapid Team Battle som startar då kommer likt Pro chess league ha betänketiden 10 minuter + 2 sekunder, och det blir ingen berserk där spelare annars erbjuds möjligheten att halvera sin tid för att försöka samla fler poäng. Varje seriekväll kommer att pågå i två timmar.

Snabbschacksturneringen spelas på Lichess och reglerna kring Fair play är desamma som satts för Swedish Chess Team Battle. Vi agerar för att motverka fusk och ser att spelarna skriver sina riktiga namn i profilen.

Alla klubbar i schack-Sverige bjuds in till seriespelet – och divisionerna byggs ut vartefter fler lag som ansluter. De åtta bästa spelarnas resultat i respektive lag räknas i division 1, de sju bästa räknas i division 2 och så vidare.

Swedish Rapid Team Battle inleds med två provomgångar där två lag går upp eller ner, sedan låses divisionerna i fyra omgångar där placeringspoäng räknas à la Eurovision, precis som i Swedish Chess Team Battle.

Arrangörer är Anders Eriksson och Marijan Pavcevic och du anmäler dig genom att skicka meddelande till Marijan som har användarnamnet Sokeres på Lichess. Här är en direktlänk till hans profilsida. Klicka på pratbubblan för att skicka meddelande och anmäla.

Liksom söndagsserien är detta ingen turnering under officiell SSF-flagg, utan ett initiativ från Anders Eriksson och Marijan Pavcevic som tillsammans med schack.se vill erbjuda svenska spelare möjligheten att träffas och tävla i online – denna gång snabbschack.

Anmäl dig till seriespelet Div 1 Div 2