Anna Cramling topp 10 bland schackstreamare som ökat mest i vår

Publicerad 29 maj, 2020 av Ingemar Falk

Anna Cramling får allt fler följare på Twitch. Foto: Lars OA Hedlund

Anna Cramling som startade sin Twitchkanal strax efter stuioarbetet under Rilton Cup i januari är en av de stora vinnarna när onlineschacket haft en boom under coronavåren.

Hennes kanal är topp 10 på listan över schackkanaler som fått flest nya följare de senaste 30 dagarna, enligt statistiksajten Sullygnome.com. Statistiken mäts när en stream görs i kategorin schack på Twitch.tv.

På listan kan man också notera Hikaru Nakamuras stora ökning av följare, och på tredje plats hittar vi ”Maskenissen”. Det kontot som Magnus Carlsen använde när han sände i 6 timmar för att komma etta på chess.coms ratinglista.

Strax bakom sig har Anna Cramling streamaren Boxbox, och även Benjamin Finegold som varit i blåsväder efter att ha sagt mindre bra valda ord om xQc och just Boxbox. Något som togs upp i videon ”Chess drama”.

Anna Cramling har totalt 11 500 följare på Twitch, och är i dag den största svenska schackstreamaren före Deniz Arman som har 5 600 följare.

Några utvalda tv-bloggare