Allt klart för säsong 1 – så spelas divisionerna i Swedish Chess Team Battle

Publicerad 1 maj, 2020 av Ingemar Falk

Division 1.

Alla partier från i söndags är kollade och de få protester mot spelarnamn har gåtts igenom med teamledare och har utretts färdigt utan att det blir åtgärd. Ett lag i division 4 blev placerat sist på grund av brott mot fair play-reglerna.

Rockaden Stockholm vann division 1 och får en plats i Bundesligan online. Söndagens omgång var den sista i “uppvärmningen” – nu är vi framme vid premiären av “good old” seriespel.

Denna söndag den 3 maj är det alltså dags för den allra första säsongen av Swedish Chess Team Battle. Lagen ska kämpa i sina divisioner i fem söndagar framåt. Betänketiden är tre minuter och “berserk” tillåts. Varje omgång pågår i 90 minuter.

Den 31 maj ska vi ha utsett en mästare. Varje omgång räknas och lagen får poäng efter placering à la Eurovision. Ettan får 12 poäng, tvåan 10 poäng, trean 8 poäng, fyran 7 poäng och så vidare.

Högst totalpoäng efter de fem omgångarna utropas till segrare. Om två eller fler lag får samma totalpoäng avgör särskiljning, den totala poängsumma som varje lag samlat ihop i varje enskild omgång.

Två lag åker upp eller ner efter avslutad säsong.

Ny tävlingsledare: Valentin Derdic. Foto: Lars OA Hedlund

I samband med premiären av säsong 1 blir det förändringar i arrangörsorganisationen. Ny tävlingsledare för alla divisioner blir Valentin Derdic, HASK. Han är kanske mer känd här som Lichess-moderator och nås via sitt spelarnamn Whitedancingrockstar. Alla eventuella frågor går till honom.

Vi på schack.se fortsätter rapporteringen varje vecka och ser till att uppdatera tabellerna. Schack.se vill tacka Valentin Derdic, Anders Eriksson och Marijan Pavcevic för all hjälp under uppstarten av onlineligan. Utan deras frivilliga krafter hade inte Swedish Chess Team Battle kommit så här långt med 35 svenska lag och 500 spelare som samlas vid bildskärmar runt om i landet varje söndag klockan 18.15.

Så här ser de övriga divisionerna ut inför säsong 1. Observera att det ännu återstår fyra platser i division 4. Vill ditt lag vara med? Mejla nyheter@schack.se före lördag. Först till kvarn…

Division 2.
Division 3.
Division 4.

Om regelbrott sker gällande avsaknad av spelarnamn (obligatorisk uppgift för de över 18 år samt stark rekommenderat för yngre spelare) eller brott mot fair play kommer det laget få noll poäng i den berörda omgången.

Live Registrering: Div 1 Div 2 Div 3 Div 4