Swedish Chess Team Battle: Så blir divisionerna på söndag – uppdaterade regler från den 20 april

Publicerad 21 april, 2020 av Ingemar Falk

Wasa SK vann igen, och så blir divisionerna på söndag.

Intresset för Swedish Chess Team Battle växer för varje vecka. Söndagens omgång innebar ett nytt deltagarrekord: 528 spelare!

Alla spelarnas partier har nu analyserats av Lichess moderatorsteam utan anmärkning och resultaten är officiella. Wasa SK tog på söndagen sin andra raka seger i division 1 av Swedish Chess Team Battle. Men det var en hård kamp med Stockholms schacksällskap.

Resultaten: [Div 1] [Div 2] [Div 3] [Div 4]

Här följer divisionerna på söndag – vi är på gång att skapa serierna i skrivande stund och du kommer finna länkarna till divisionerna i schackkalendern. Division 1 är klar och lagens spelar kan anmäla sig här.

Kom i håg att serierna stängs efter söndagens omgång. Sedan vidtar seriespel i fem omgångar med poängsystem för att kora en vinnare. På söndag är det bara ett lag som flyttas upp eller ned mellan divisionerna.

I division 4 finns fem platser kvar – vi öppnar därefter upp för klubbar som vill anmäla ett andralag, eller närliggande klubbar som vill gå ihop i en allians. För klubbar som har två lag i seriesystemet kan spelare kliva upp i förstalaget, men en spelar från lag 1 kan inte kliva ner i lag 2. Detta för att undvika toppningar som kan ge en klubb fördel i lägre divisioner. Vill du anmäla ett lag? Kontakta nyheter@schack.se.

Reglerna har också uppdaterats. Det gäller främst regeln om spelarnamn. För myndiga personer (18 år och uppåt) blir det obligatoriskt. Om detta inte följs flyttas laget ner en division. Det rekommenderas också starkt att barn/ungdomar under 18 år gör detta – då transparens är ett viktigt instrument för att bekämpa fusk. Vi kommer inte tvinga barn/ungdomar att skriva sitt riktiga namn i spelarprofilen, men det blir obligatoriskt för alla lag att upprätthålla en spelarlista som ska visas upp på tävlingsledningens begäran om eventuella frågor såsom fusk eller bekräftelse på spelarens ålder behöver beredas.

Fuskreglerna är lika hårda som tidigare. Fusket behöver stävjas och det ska vara Fair Play i Swedish Chess Team Battle.

Här är divisionerna söndagen den 26 april:

 • Division 1:
 • Wasa SK
 • Stockholms schacksällskap
 • Farsta SK
 • Västerås SK
 • Limhamns SK
 • Växjö SK
 • Team Pelaro Alingsås
 • SK Rockaden Umeå
 • Örgryte SK
 • SK Rockaden Stockholm
 • Division 2:
 • Schack 08
 • Örebro
 • Gävle Schackallians
 • Kristallen
 • Malmö AS
 • Kungstornet
 • TrojanskaHästen
 • HASK
 • Solna schacksällskap
 • SS Manhem
 • Division 3:
 • Linköpings ASS
 • Eskilstuna SK
 • Lunds ASK
 • Uppsala SSS
 • Visby schackklubb
 • ChessArboga
 • Täby SK
 • SS Gambit
 • Kristineberg SK (Mean Machine)
 • Blekinge-Nordskåne Allians
 • Division 4:
 • SA Mark
 • Ervalla SS
 • Helsingborgs schacksällskap
 • Wasa SK II
 • Nolereds SK
Regler från 20 april