Sveriges Schackförbund lanserar Schackfyran Online

Publicerad 8 maj, 2020 av Ingemar Falk

Spännande onlinepremiär!

Schackfyrans avslutning blev inte den schackfest alla sett fram emot på grund av coronasituationen.

Men nu blir det ett räjält plåster på såren: Schackfyran Online.

Det är en möjlighet att spela den traditionella schacktävlingen för fjärdeklassare på nätet.

– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda möjligheten för elever att få delta i Schackfyran trots coronaviruset. Schackfyran är ett socialt projekt som binder ihop klasser och jag är stolt över att vi idag kan presentera en väg framåt, säger Albin Ringstad, ansvarig för Schackfyran.

– Schackfyran Online kommer att spelas 26 maj och 2 juni, och anmälan är öppen från och med i dag.

Utöver de datumen kommer Schackfyran Online att spelas regionalt i Halland, Blekinge, Småland och Uppland.

– Det är väldigt kul att vi i år får testa att köra Schackfyran Online både rikstäckande och regionalt. Det är fint att vi har lyckats att fortsätta med vår verksamhet fast på ett nytt sätt i år, säger Albin Ringstad.

De lag som lyckas väl i Schackfyran Online kommer att kvalificera sig till riksfinalen som i år spelas i Uppsala och Helsingborg. Schackfyran Online kommer även att stärka sin profil online i år, så att så många som möjligt ska kunna ta del av det sociala som Schackfyran står för.

Polina Otto och Albin Ringstad.

– Schackfyran förtjänar att synas bland så många som möjligt för det fantastiska tävlingen skapar för skolorna. Det ska vi se till att göra i år genom exponering i sociala medier. Bland annat har vi vårt Instagram-konto @sverigesschack. Där ska vi visa hur världens största schacktävling spelas av svenska fjärdeklassare!”, säger Polina Otto, eventkoordinator på Sveriges Schackförbund.

Anmälan till Schackfyran Online är öppen till och med 21 maj. Mer info och hur du anmäler din klass hittar du här.

Anmäl din klass till Schackfyran Online