Schackfyran Online

Har du hört talas om VÄRLDENS STÖRSTA schacktävling?  Under 2021 spelades Schackfyran för första gången på nätet!

På grund av coronaviruset var det omöjligt att genomföra Schackfyran som den brukar se ut, istället blev den online! Vi räknar med att Schackfyran under läsåret 21/22 kommer att återgå till Schackfyran så som den traditionellt har sett ut.

Schackfyran är världens största schacktävling där så många som 25 000 fjärdeklassare från över 1 000 klasser deltar varje år. Sedan starten 1978 har Schackfyran lärt över en halv miljon 10-åringar att spela schack! Varje år når vi en tredjedel av alla svenska skolbarn i fjärdeklass.

Schackfyran är en rikstäckande tävling för fjärdeklassare i Sverige som får spela schack tillsammans med sin klass som lag mot andra klasser runt om i Sverige! Det är viktigare för klassen att få med så många deltagare som möjligt än att några få duktiga är med. Även om det är spännande och kul att tävla, men en viktig poäng att nämna är att Schackfyran är lika mycket ett socialt projekt.

Vad var nytt med Schackfyran online?
Schackfyran Online spelades på Lichess. Totalt deltog 5662 deltagare från 295 lag. I riksfinalen deltog 3645 deltagare från 168 lag. Resultaten hittar ni här.