Rena rusningen: 450 anmälde sig till Schackfyran Online – på bara en dag

Publicerad 9 maj, 2020 av Ingemar Falk

Så här brukar det se ut när deltagarna rusar nerför trapporna till spellokalen i Stockholms länsfinal i Schackfyran. I år har det också blivit rusning till Schackfyran – på nätet. Foto: Lars OA Hedlund

Lanseringen av Schackfyran Online har blivit en succé. Första tillfället är redan fullt och Sveriges Schackförbund har fått öppna nya speltider för att kunna vara säkra på att alla som vill får vara med.

– Under de första 24 timmarna har vi fått nästan 450 deltagare. Det är otroligt kul att det finns ett så stort intresse för att genomföra tävlingen online och det visar att Schackfyran är både viktigt och uppskattat, både bland elever och lärare, säger Albin Ringstad, ansvarig för Schackfyran. 

Det är tryck på Schackfyran Online. Foto: Lars OA Hedlund

Det extra speltiden blir på eftermiddagen 26 maj, och om det blir ett fortsatt högt tryck så kommer nya speldatum att införas.

– Det är viktigt för oss att så många som möjligt som vill vara med på Schackfyran Online ska få chansen så vi är redo att sätta in ytterligare speltider ifall trycker skulle fortsätta, säger Albin.

Anmälan är öppen fram till och med 21 maj. Extra speltider och information om hur man anmäler sig till Schackfyran Online finns här.

Info & anmälan, Schackfyran Online