Utbildning för schackledare på Malmö Högskola till våren

Publicerad 23 oktober, 2013 av Niklas Sidmar

malmohogskolaloggaVåren 2014 ges Sveriges första schackpedagogiska högskolekurs vid Malmö Högskola. Kursen är ett samarbete mellan Sveriges Schackförbund och Malmö Högskola och omfattar 7,5 högskolepoäng.
Lärare på kursen är Lars Holmstrand, professor i pedagogik, SSF:s riksinstruktör Jesper Hall samt examinatorn Pesach Laksman.
– Kursen är tänkt som ett stöd för alla som håller på med schack på skolor eller i fritidsverksamhet och behöver en fördjupning, säger Lars Holmstrand i en intervju i Schack i skolans senaste nyhetsbrev.
Kursen är en distanskurs med tre utbildningstillfällen och kursdeltagarna kommer att varva praktiska och teoretiska moment. Lars Holmstrand förklarar varför man ska gå kursen om man har chansen.
– Först och främst för att det kommer att bli så kul! Vi tror att det kommer att bli en blandad och intresserad grupp som kommer att stimulera varandra genom att de delger sina erfarenheter. Inte minst jag själv ser fram emot möten och samtal!
Läs hela intervjun med Lars Holmstrand i Schack i skolans nyhetsbrev.
Inbjudan och anmälan till kursen