17:e plats för Grandelius i Blixt-EM

Publicerad 19 december, 2016 av Sverrir Thór

Foto: Fiona Steil-Antoni.
Foto: Fiona Steil-Antoni.

Nils Grandelius blev inte helt oväntat bäste svensk i blixt-EM som avslutades i Estlands huvudstad Tallinn igår. Han fick 18 poäng på de 26 ronderna och fick 4 poäng mindre än segraren Dmitry Andreikin från Ryssland som höll hela vägen in i mål.

Näst bäste svensk blev Evgenij Agrest med 16 poäng som räckte till 67:e plats. Mats Örndahl som var näst bäste svensk efter första speldagen klappade igenom totalt och tog endast en poäng den andra dagen. Mats Örndahl hamnade därmed på 298:e plats. Bättre gick det för hans son Markus som likt Felix Tuomainen fick ihop 15 poäng, vilket räckte till 130:e respektive 136:e plats. Pia Cramling fick 14 poäng och hamnade på 177:e plats.

I en kommentar till Ingemar Falk skriver Nils Grandelius om sin 17:e plats:

– Med tanke på att jag avslutade ganska bra så var det inte speciellt imponerande – jag var ju aldrig riktigt nära. Dubbelförlusten mot Mamedov (där jag var torn upp mot slutet i ena partiet) var svår, och så blev det en ganska tunn avslutning på lördagen. Helt mot slutet i dag kom jag dock igång lite, och hade det varit 4 eller 6 ronder till…

Vad tar du med dig till VM när du blickar tillbaka på detta mästerskap?
– Erfarenheten! Mer specifika saker får jag fundera över i veckan som kommer.

Blixt-EM på Chess-Results