Helsingborg SA i ensam ledning i division 1 södra

Publicerad 20 november, 2016 av Sverrir Thór

SS Luleå har tagit ledningen i allsvenska seriens division 1 norra efter helgens spel i Allsvenskan. Luleå vann helgens andra match mot Upsala II på bortaplan och har tagit 4 matchpoäng likt Wasa och Kungstornet II men tabellen haltar då norrlänningarna har spelat tre matcher medan de två Stockholmslagen endast har spelat två. Det är därmed fördel Wasa och Kungstornet II i toppstriden.

I division 1 östra har Kristallens SK och Örebro SS tagit kommandot i tabellen sedan Kristallen slagit Farsta SK II med övertygande 6½-1½ och Örebro vunnit över Rockaden Stockholm III med 5-3. Även Stockholms SS II och Linköpings ASS utmanar topplagen då båda dessa lag har tagit 3 matchpoäng.

SS Manhem II leder division 1 västra men likt och i norrgruppen haltar tabellen där sedan Manhem spelat tre matcher och tagit 4 poäng. Det har även Jönköpings SS och Skara SS och dessa lag har därmed fördel framför Göteborgarna.

I södergruppen har sedan Helsingborgs SA tagit ensam ledning efter seger över Malmö AS II i andra ronden. Helsingborgarna är således enda lag med full pott sedan Harplinge-Halmstad och Åstorps SS spelat oavgjort i sin inbördes match. Dessa lag har därmed tagit 3 matchpoäng och ligger en poäng bakom ledarna.

Allsvenska resultatsystemet