Skol-NM i Danmark, dag 1: Två svenska fullpoängare

Publicerad 15 februari, 2014 av André Nilsson

lokander
Martin Lokander, SK Rockaden Sthlm, är topprankad i äldsta åldersklassen och har inlett med två vinster. Foto: hemsidan

Årets nordiska mästerskap för skolungdom spelas i danska Billund på Hotell Legoland. Resan till Billund blev trasslig för större delen av den svenska truppen då direktflyget blev inställt och vi fick ta omvägen över Köpenhamn, där även anslutningsflyget blev inställt. SAS skakade fram en ersättningsbuss, och inte förrän framåt kl. 4 på morgonen anlände ett gäng trötta svenskar (och även norrmännen, som haft liknande strul) till spelplatsen. Kl. 9 var det dags för spel!

Trots den suboptimala uppladdningen gjorde svenskarna bra ifrån sig första dagen. Martin Lokander (grupp A) och Gabriel Nguyen (E) startade med 2 av 2 medan Egor Norlin (B) och David Bit-Narva (C) är fint med med sina 1½ av 2 poäng.

Den danska arrangörerna ska ha en stor eloge för att samtliga(!) partier livesänds. På tävlingens hemsida finns resultat, bilder m.m.

Avslutningsvis tar vi en titt på Lokanders positionella kross i första rondens parti mot en islänning.