Spelledigt idag

Publicerad 7 augusti, 2014 av Anders Pettersson

Det bästa sättet att följa OS-partierna är inte i spellokalen utan på hotellet. NRK sänder live från OS (med mycket fokus på de norska lagen) och via internet får man löpande se alla partier. I spellokalen ser man toppborden på nära håll. Senaste ronden var det inte supermötet Aronian-Carlsen som fick mest uppmärksamhet utan istället Kramnik-Topalov. NRK rapporterade detaljerat om att de beviljats undantag från regeln att man måste skaka hand med motståndaren och under tiden jag var där såg man dem aldrig sitta samtidigt vid brädet. När den ena gjort sitt drag så gick han från bordet innan den andra kom och satte sig.

 

Idag är det vilodag och det behöver säkert en del av spelarna efter gårdagens traditionella Bermudaparty.

CIMG1987

Topalov har just gjort sitt drag.

CIMG1981

Sedan sätter sig Kramnik.