Svensk normjakt i Teplice Open

Publicerad 17 juni, 2024 av Leo Brodin

Linus Johansson vann JP’s Tisdagsschack, Stellan Brynell kom trea. Foto: John Pöysti

Teplice Open är i full gång i Tjeckien och håller på veckan ut. Sverige har tre deltagare.

Främst efter tre ronder ligger IM Linus Johansson som jagar sin sista GM-norm. Han har redan tre, dock endast i slutna turneringar och en måste vara i en öppen. Teplice är en chans och det ser bra ut hittills med två vinster och en remi. På två poäng ligger IM Hampus Sörensen som istället kan ta sin första norm och en halv poäng efter honom ligger FM Theodor Kenneskog som bara behöver 50 rating för att bli IM.

Det är ett starkt startfält med sex spelare över 2600 och det blir nio hårda ronder.

Johansson värmde upp med att vinna JP’s Tisdagsschack 11 juni, en tävling som anordnas på Malmökrogen JP’s Bar & Restaurant varannan tisdag. Det var bra motstånd, tvåa blev IM Christian Jepson och trea GM Stellan Brynell.

Live Resultat och ställning