Anna Cramling en av svenskarna som tävlar på Mallorca 9–18 juni

Publicerad 18 maj, 2023 av Ingemar Falk

Anna Cramling. Foto: Lars OA Hedlund

En schackfestival arrangeras i Colonia Sant Jordi på Mallorca 9-18 juni och anmälan dit hittar du på den här hemsidan.

Det är tre tävlingar som avgörs. En amatörturnering 9–11 juni för spelare upp till 1800 i elo, en öppen turnering för spelare med max 2400 i elo, den 10–18 juni (en rond per dag) och en stormästartävling med legendaren Oleg  Romanishin som en av tio spelare. I Bergergrupen finns också ett svenskt hopp i form av FM Adrian Söderström.

Adrian Söderström. Foto: Lars OA Hedlund

I den öppna gruppen, med 11 000 kronor i första pris, finns hittills ytterligare två svenskar anmälda: stormästaren Juan Bellón – och dottern Anna Cramling som under året återkommit till klassiskt schack och bjudit på populära Twitchturneringar från sina turneringar. Och nu blir det alltså dags för ännu en tävling.

Det finns fortfarande platser kvar till amatörtävlingen och öppna turneringen. Frågor och anmälningar tas emot här: info@sacoloniachess.com.

Spelarhotellet heter Blau colonia sant jordi och priset är 900 kronor per natt. Och som brukligt i spanska turneringar är rondstarten sen (kl 20.00) så hela dagen är öppen för stranddagar eller utflykter.

Mer info & anmälan