Nils Grandelius får plats i Tata Steel Masters 2022

Publicerad 26 oktober, 2021 av Ingemar Falk

Nils Grandelius startade starkt Tata Steel Masters i Wijk aan Zee i vintras. 2022 får han en ny chans i den starka och klassiska turneringen. Foto: © Jurriaan Hoefsmit – Tata Steel Chess Tournament 2021

Sverigeettan Nils Grandelius reser till Wijk aan Zee även 2022. Liksom i vintras får han en plats i den starka och prestigefyllda Tata Steel Masters.

Nils Grandelius hade en urstark öppning på Tata Steel Masters 2021 och besegrade bland annat dåvarande världsfemman Maxime Vachier-Lagrave, Frankrike. Vachier-Lagrave har under året halkat ner till 13:e plats på världsrankingen där Nils Grandelius ligger på 72:a plats med elotalet 2662.

Helt tydligt uppskattade arrangörerna att se svenskens framfart i Tata Steel Masters. Nils Grandelius belönades med Fair play-priset efter turneringen och får alltså nu en plats även i 2022 års upplaga. Då väntar bland andra världsmästaren Magnus Carlsen – här är startfältet.

Får möta världsmästastaren Carlsen Återse Grandelius analyser från Tata Steel 2021