Radjabov om sin kritiserade remistart: “Saknar öppningsidéer”

Publicerad 8 juni, 2021 av Ingemar Falk

Teimour Radjabovs remirad i öppningen av Superbet chess classic. Foto: St Louis chess clubs Youtubekanal

Efter fyra snabba remier och ett snitt på 23 drag per parti har rubrikerna i Grand chess tours första deltävling handlat mycket om Teimour Radjabovs geistlösa start.

Flera schackstjärnor som stormästaren och Sverigevännen Georg Meier undrade:

Efter tisdagens snabbremi mot landsmannen Sjahrijar Mamedjarov kom så Teimour Radjabov med sin förklaring till den timida öppningen i Superbet chess classic i Bukarest. Han betonar att det flitiga tävlandet gjort att han inte hunnit förbereda schacköppningarna, främst som vit.

– Före pandemin var jag mer van med ett schema om ett fåtal turneringar per år och där jag kunde komma förberedd. Men nu är tidsschemat mycket mer hektiskt. Jag har inte hunnit hitta nya idéer mot spelare som tillhör världstoppen, sa Teimour Radjabov i tv-intervjun efter tisdagens rond.

Teimour Radjabov tog sig förra veckan till semifinal i Champions chess tour – och där mycket sen handlade om snabbremierna den första dagen i bronsmatchen mot Ian Nepomnjasjtjij. Bland annat med hård kritik från Norges stormästare Johan Sebastian Christiansen.

14.00: Följ Superbet chess classic live