NymNs öppningsprepp med Anna Cramling belönade sig i Pogchamps

Publicerad 14 juni, 2020 av Ingemar Falk

Anna Cramling och NymN hade framgångsrika förberedelser inför gruppavgörandet i Pogchamps. Foto: LArs OA Hedlund och chess.com

Med två svenska streamare – NymN och Forsen – i toppen av fältet i schackturneringen Pogchamps så har också svenska schackspelare som finns på Twitch involverat sig i tävlingen som har tiotusentals tittare kväll efter kväll.

NymN har tränat med Sveriges bästa schackspelare Nils Grandelius och inför lördagens möte mot landsmannen Forsen fick NymN ytterligare svensk hjälp – nämligen Anna Cramling.

Anna Cramling har den klart största publiken av de svenskar som sänder schack på Twitch.TV – med hela 17 600 följare. Deniz Arman har 5 700 följare, och Nils Grandelius som helt nyligen startat sin kanal har redan fått 1 500 följare. Anna Cramling är totalt sett en av de schackstreamare som ökat sin publik mest under våren.

NymN och Anna Cramling preppade för att schacköppningen skulle bli Budapest gambit, och mycket riktigt. Forsen testade den som svart, men NymN gjorde alla rätta drag och kunde i mittspelet vinna en kvalité. Med det materiella överläget förde han sedan partiet till vinst.

Här kan du se träningspasset som NymN och Anna Cramling hade.

Och här är en repris av mötet NymN–Forsen. Alexandra Botez och Hikaru Nakamura kommenterar:

Båda svenskarna är klara för slutspel – men segern i gruppen gav NymN 9 000 kronor. I kvartsfinalen får de möta antingen Papaplatte eller Boxbox. De gör upp om första- och andraplatsen i en annan grupp på söndagskvällen klockan 22.00.