Deltagarsuccé när det blev schack på restaurang i Malmö

Publicerad 20 mars, 2024 av Ingemar Falk

Alla ville vara med när det var Tisdagsschack på restaurangen JP’s i Malmö. Foto: Jonatan Tops

Här följer en mening man knappt kunde tro sig få läsa när det gäller en schackturnering i Sverige; När restaurangen JP’s Tisdagsschack hade premiär blev det så tokfullt i lokalen att folk som ville spela fick vända i dörren.

Snacka om schackfeber!

Bengt Kvisth som är en av initiativtagarna till Tisdagsschacket blev häpen av det stora intresset:

– Jag blev helt chockad, vissa hade bara spelat online. Inte nog med det – de spelade bra också! En norsk kille i trettioårsåldern hade googlat på schack i Malmö då han var på tjänsteresa i Malmö. Det hade kommit upp Tisdagsschack JP’s på schack.se.

Här följer Bengt Kvisth rapport från premiären:

”Uppslutningen till premiären av JP’s Tisdagsschack överträffade alla förväntningar. Det blev lapp på luckan och tyvärr tvingades flertalet spelsugna vända i dörren. Noterbart var att många okända klubblösa spelare hade uppmärksammat initiativet.

Senaste årens explosion med onlineschacket börjar nu synas i startlistorna. Deltagarna seedades flyktigt där den ena gruppen vanns av Stellan Brynell före Gabriel Dehlin och den andra av Leandro Leone före Bengt Andersson. Den sistnämnde hade inte spelat ett parti närschack på 43 år!

Därtill serverade restaurangen mat och dryck till happy hour priser kvällen lång vilket påtagligt höjde stämningen. Tisdagsschacket fortsätter härnäst den 2, 16 och 30 april.”

Ett tips för schacksugna är att komma i tid nästa gång det brakar loss med schack på JP’s den 2 april…

Mer om JP’s Tisdagsschack