Nu får också Malmö en schackrestaurang

Publicerad 14 februari, 2024 av Ingemar Falk

JP-krögaren Muhammad Ali vid schackbrädet tillsammans med stamgästen Angelika Granlund-Nilsson. Foto: Bengt Kvisth

Schacket intar restauranglivet i Sveriges största städer. Svarta Hästen gör succé på Stureplan i Stockholm, och en schackbar planeras av Stureplansgruppen i Dicksonska palatset i Göteborg.

Och nu vill inte Malmö vara sämre. Stadens populära kvarterskrog JP’s Bar & Restaurant som ligger på Köpenhamnsvägen 7 öppnar dörrarna för alla schackintresserade gäster varannan tisdag med start den 19 mars klockan 18.00. Schackmenyn består av mat och dryck till förmånliga priser – och tävlingar förstås. Blixtturneringen JP-Mästaren blir ett stående inslag varvat med vanligt sällskapsschack – och alla är välkomna, både klubbspelare och nybörjare.

Krögaren Muhammad Ali ser initiativet som en inspirerande mötesplats för schackintresserade.

– Under min uppväxt i Pakistan sysslade vi alltid med någon form av brädspel. Oftast ritades spelplanen i marken och pjäserna bestod av stenar. Att nu erbjuda schackkvällar i en traditionsrik och avkopplande miljö ser jag fram emot, säger han i pressmeddelandet.

JP’s krögare Muhammad ”Mumme” Ali och barchef John Pöysti. Foto: Bengt Kvisth