Erigaisi ansluter till ledningen i TePe Sigeman

Publicerad 29 april, 2024 av Leo Brodin

Arjun Erigaisi tog sin andra seger. Foto: Mikael Svensson

Efter tre ronder har TePe Sigeman återigen tre ledare.

Partiet mellan Arjun Erigaisi och Marc`Andria Maurizzi höll sig lugnt tills att Maurizzi i mittspelet offrade en springare. Han hade tryck men kommentator Stellan Brynell var skeptisk till om kompensationen var tillräcklig. Brynell fick rätt, Erigaisi lyckades stabilisera och sedan vinna med sitt pjäsöverläge.

Med segern tog han sig ikapp Anton Korobov och Vincent Keymer i ledningen på 2.5 poäng. Korobov och Keymer möttes och det var Korobov som hade vinstchanserna men Keymer höll emot väl.

Partiet mellan Peter Svidler och Nodirbek Abdusattorov blev en klart lugnare remi.

Nils Grandelius var mycket nära en seger mot Ju Wenjun. Partiet höll sig jämnt tills han kom in bakom försvaret med tornet i slutspelet. Brynell och kommentatorskollegan Laurent Fressinet konstaterade snabbt att det var partiet som skulle pågå längst och så blev det.

Från drag 26 och drag 59 byttes inte en enda pjäs eller bonde. Drag 60 slog Grandelius till sist på b7 vilket ganska snabbt slutade i remi. Hade han först spelat b4 hade han stått på klar vinst, Wenjun hade helt enkelt inga bra drag att göra.

Nils Grandelius och Ju Wenjun spelade remi. Foto: Mikael Svensson

Med remin spräckte Wenjun som är lägst rankad i tävlingen sin nolla, Maurizzi som är näst lägst rankad har ännu inte lyckats med det.

Rond fyra möter Erigaisi och Korobov varandra, Keymer möter Wenjun.

Kl 15.00: Live & resultat