Förlust igen för Team Viking

Publicerad 15 oktober, 2018 av Sverrir Thór

Team Viking i Europacupens första rond. Närmast kameran till vänster: Evgenij Agrest & Rauan Sagit. Foto Niki Riga/Eurochess2018.com

Team Viking mötte i fjärde ronden av Europacupen i den grekiska turistorten Porto Carras belgiska laget KGSRL. Inte en endaste belgare fanns med i det lag som ställdes mot svenskarna men det finns inget i reglerna som förbjuder det och därmed inga konstigheter men det innebär dock att laget har en ganska tät uppställning. Fyra stormästare och bland dem de välkända namnen Romain Edouard, Ivan Sokolov och Eduardas Rozentalis.

På första bordet gjorde GM Evgenij Agrest ännu en stabil insats mot fransmannen GM Romain Edouard. Remi blev resultatet i partiet och Agrest har ännu inte förlorat ett parti i turneringen, trots att ha mött två 2600-spelare i följd.

Det var belgarnas resterande tre stormästare som var hjältar för dagen och avgjorde matchen som slutade 4½-1½ i KGSRL:s favör. IM Rauan Sagit, FM Bo Lindberg och IM Dan Cramling hade inget att sätta emot Sokolov, Adrien Demuth och Rozentalis på borden 2-4 och förlorar man tre partier i en match så förlorar man i regel matchen vilket ju hände denna gång hos Team Viking.

Evgenij Agrest har som nämnts ovan givit ett mycket stabilt intryck i Porto Carras men det har även FM Milton Pantzar och FM Anders Grandell gjort. Båda är utan förlust än så länge.

Efter fyra ronder har det svenska laget tagit 4 poäng och ligger på 21:a plats. Rond fem spelas imorgon klockan 15 och då möter Team Viking nederländska laget KC Deloitte.

Turneringshemsidan
Allt om Europacupen 2018