NM: Svenskt i topp inför sista ronden

Publicerad 19 oktober, 2013 av Axel Smith

nordisknsf_logoI rond sju förlorade Daniel Semcesen mot Peter Heine Nielsen i ett publikfriande parti. Därmed blir det ingen stormästartitel för Daniel i denna turnering. Stellan Brynell mötte Eduardas Rozentalis, som öppnade med 1.d4 b5 och till sist lyckades röra till det så mycket att han vann. Själv mötte jag min historiskt sett svåraste motståndare, Henrik Danielsen. Efter sex raka förluster lyckades jag med nöd och näppe hålla remi i Visma Chess tidigare i år. Även denna gång blev jag pressad, men i slutspelet var Danielsen för optimistisk och jag fick chanser med två torn mot dam.
I rond åtta mötte jag ytterligare en spelare jag har dåliga minnen av: Eduardas Rozentalis. I en något bättre ställning gick jag på en springargaffel och sabbade en GM-norm i öppna NM ifjol. Denna gång var det Rozentalis som missade en taktisk finess (se partivisaren).
Inför sista ronden delar jag ledningen med Yuri Solodovnichenko. Peter Heine och John Arni Nilsen (Färöarna) utmanar om NM-titeln. Bord 1: Solodovnichenko – Nilsen, Bord 2: Smith – Evgeny Gleizerov, Bord 3: Heine Nielsen – Andreas Skytte Hagen

Livesändning: rond 9 (kl 10), kommentering och livekamera
Resultat och ställning (bild från hemsidan)

(Växla parti genom att klicka på den lila rutan ovanför brädet.)