NM: Favoriterna vann i rond 2

Publicerad 15 oktober, 2013 av Axel Smith

rond2nsf_logoSpellokalen i Køge är utmärkt, med gott om plats för alla de åttio deltagarna, dukar på borden, livesändning och kamera. Det tog lång tid innan jag förstod att NM faktiskt spelas i en gymnastiksal – det är inte alls den känsla man får.
Den nordiska uppslutningen är ganska dålig. Exempelvis satsar förbunden i Norge, Sverige och Finland inte alls på turneringen, vilket bl.a. resulterat i att det inte är några norska eller finska spelare. I stället är en rad utländska spelare inbjudna, men de kan naturligtvis inte bli nordiska mästare.
I rond två vann favoriterna. Ledningen delas av Eduardas Rozentalis (Litauen), Yuri Solodovnichenko (Ukraina) och Peter Heine Nielsen. Alla tre skördade svenska offer, och två av dessa avslutningar kan ses som kombinationsuppgifter i partivisaren. Svart respektive vit drar. Lösningar kommer imorgon.

Peter Heine har redan skaffat sig ett litet grepp om NM-titeln. I rond tre är det fri lottning, vilket ger mindre jämna partier än i de två första ronderna.
Bildtext: Andreas Skytte Hagen förbereder sig i sista stund mot huvudsponsorn Henrik Mølvig.

Livesändning (10 partier, onsdag 18.00)
Resultat rond två