Renman och Wahlbom med i toppen i Ålborg

Publicerad 17 oktober, 2018 av Sverrir Thór

De två svenskarna IM Nils-Gustaf Renman och Magnus Wahlbom håller sig fast i toppstriden i Bent Larsens minnesturnering i danska Ålborg. Renman mötte i den femte ronden GM Evgeny Sveshnikov och fick en stark remi vilket innebär att han nu har 4 poäng på de fem ronderna. Det har även Wahlbom som vann över landsmannen Kaj Andersson.

I och med remin mellan Renman och Sveshnikov finns nu ingen spelare som är helt felfri i toppstriden och då danske ex-världsmästaren GM Jens Kristiansen vann sitt parti, mot norrmannen GM Leif Ögaard, så delar Sveshnikov och Kristiansen ledningen i turneringen med Renman och Wahlbom på delad tredje plats tillsammans med förhandsfavoriten GM Henrik Danielsen, IM Bogdan Borsos och FM Christian Hess.

Rond sex spelas imorgon och då möter Wahlbom tysken Christian Hess medan Renman ställs emot danske FM Jörn Sloth som är en legendar inom korrschacksvärlden och bland annat före detta världsmästare i korr.

Chess-Results