Renman besegrade Wahlbom – möter Sveshnikov imorgon

Publicerad 16 oktober, 2018 av Sverrir Thór

IM Nils-Gustaf Renman. Foto: Lars OA Hedlund.

Ingen av de båda svenskar som var med i tättrion inför den fjärde ronden i Bent Larsens minnesturnering i danska Ålborg rådde på sin mer namnkunnige motståndare i den fjärde ronden. Kaj Andersson fick möta legendariske ryske öppningsteoretikern GM Evgeny Sveshnikov och förlorade medan Magnus Wahlbom fick se sig besegrad av den högst rankade svenske deltagaren i turneringen, IM Nils-Gustaf Renman.

Det innebär att Sveshnikov nu är i ensam ledning med full pott efter fyra ronder men i hasorna har han ett par spelare med 3½ poäng. Bland dem är Renman men även danske ex-världsmästaren i veteranschack, GM Jens Kristiansen.

Wahlbom och Andersson finner sig sedan i den klunga som jagar Renman och Kristiansen och en halv poäng bakom dem kommer sedan bland andra FM Bengt Hammar och Peter Ekelund.

Rond fem spelas imorgon och då spelar Renman svart mot Sveshnikov. Det blir även ett par svenskmöten då Magnus Wahlbom möter Kaj Andersson och Bengt Hammar tar sig an Peter Ekelund.

Chess-Results