Veteran-SM i snabbschack: Wahlbom vann 65+ före Ekelund

Publicerad 2 september, 2018 av Sverrir Thór

Det blev favoritseger i Veteran-SM i snabbschack i klassen 65+ där förhandsfavoriten Magnus Wahlbom efter de elva ronderna hade samlat 8 poäng. Han var i ledning eller delad ledning hela turneringen och segern måste således betraktas som relativt övertygande. Dessutom förlorade Wahlbom inte ett enda parti i turneringen.

Han var dock inte den ende som gick igenom turneringen utan förlust, det gjorde nämligen också Upsala ASS Kurt Ekelund som tog andra platsen med 7½ poäng. Starkt resultat av Ekelund som var rankad nionde inför turneringen. Han fick lika många poäng som Lennart Fransson, Majornas SS, som ju delade ledningen tillsammans med Wahlbom efter dag ett men hade en lite svagare andra dag. Ekelund fick fler kvalitetspoäng än Fransson och därmed andra platsen i turneringen.

På fjärde respektive femte plats kom sedan Lars Grahn och Gunnar Finnlaugsson. Båda fick 7 poäng och de följdes åt i tabellen turneringen igenom. Lars Grahn har för övrigt skrivit om turneringen på Inte bara schack.

Resultat och slutställning