Nils-Gustaf Renman försvarar EM-titeln i norska Drammen

Publicerad 3 augusti, 2018 av Sverrir Thór

IM Nils-Gustaf Renman. Foto: Lars OA Hedlund.
IM Nils-Gustaf Renman. Foto: Lars OA Hedlund.

Imorgon, lördag, inleds individuella-EM för veteraner i norska Drammen. 128 spelare kommer till start i de fyra olika grupperna och bland dem elva svenskar. Svenskt fokus kommer av naturliga skäl att hamna på den regerande Europamästaren IM Nils-Gustaf Renman som ju vann 65+ klassen i ensamt majestät i spanska Sabadell ifjol. Då fick han 7½ poäng av nio möjliga.

Renman är givetvis på plats i Drammen och kommer att försöka försvara sin titel men i en kort intervju med schack.se säger han att han trots att han är regerande mästare inte känner någon press att försvara EM-titeln, det är en turnering som alla andra.

Vilka förväntningar har då Renman inför turneringen?

– Att ha kul, äta gott och umgås med vänner och förhoppningsvis spela bra!, svarar han.

Inför turneringen har han laddat med att spela lag-VM för veteraner i tyska Dresden i juli var han gjorde bra ifrån sig och fick +3 poäng på första bordet.

– Utöver det har jag inte gjort några särskilda förberedelser inför EM, säger Renman.

Som nämnts ovan spelades fjolårets upplaga av EM i spanska Sabadell men i år i norska Drammen. På frågan om huruvida det har någon betydelse att spela närmare hemma svarar den regerande Europamästaren kort och gott att det inte har någon betydelse alls.

Nils-Gustaf Renman är med sitt Elo-tal på 2348 rankad fyra i 65+ klassen, efter stormästarna Vladislav Vorotnikov från Ryssland (2445) och Leif Ögaard från Norge (2386) samt IM Valentin Bogdanov från Ukraina (2356).

Anmälda spelare­­