Bra svenskdag i Drammen

Publicerad 7 augusti, 2018 av Sverrir Thór

Svenskarna fortsätter att imponera i Veteran-EM i norska Drammen och det är framförallt i den yngre klassen som Lars Blomström och Conny Holst utmanar i toppen. De är dock absolut inte de enda som har hittat vinnarformen för i den fjärde ronden på tisdagen fick de fem svenskarna i 50+ klassen full pott, 5 poäng av fem möjliga.

Blomström och Holst, som vann över turneringens fjärde högst rankade spelare IM Igor Blechzin, är inblandade i den absoluta toppstriden. De har tagit 3½ poäng av fyra och har bara en halva upp till storfavoriten GM Simen Agdestein som Holst för övrigt får möta i rond fem. Blomström besegrade dansken Thore Nyboe Jensen på ett tjusigt sätt, vilket Lars Grahn påpekar på Inte bara schack.

I den äldre klassen är IM Nils-Gustaf Renman i allra högsta grad inblandad i toppstriden trots att han inte lyckades vinna ett parti där han hade en fördelaktig ställning. Renman har en halv poäng upp till ledartrion, liksom Gunnar Hedin som vann sitt möte mot engelsmannen Ingham.

Det blev i stort en mycket bra svenskdag där inget parti förlorades och totalt 9½ poäng av elva möjliga inkasserades.

Turneringshemsidan