Tre raka för Åkesson i VM

Publicerad 21 november, 2016 av Sverrir Thór

GM Ralf Åkesson vid spel i senior-VM. Foto: Turneringshemsidan.
GM Ralf Åkesson vid spel i senior-VM. Foto: Turneringshemsidan.

Det var en bra svenskdag i tredje ronden i VM för seniorer i Marianske Lazne. GM Ralf Åkesson fortsätter övertyga i 50+-klassen och tog sin tredje raka vinst, mot tyska IM Ali Habibi. Åkesson ligger nu på andra plats i gruppen, på kvalitetspoäng, efter islänningen Henrik Danielsen bland en handfull spelare med full pott. I samma klass förlorade FM Rolf Bergström mot en lägre rankad tysk. Bergström har 1½ poäng efter tre ronder

I klassen 65+ spelade FM Nils-Åke Malmdin remi mot IM van Riemsdijk från Brasilien och har liksom Magnus Wahlbom som slog lettiske Olegs Batakovs tätkänning. Båda har 2½ poäng efter tre ronder. IM Nils-Gustaf Renman kom igen starkt efter förlusten i rond två och vann över tysken Weller. Han har 2 poäng, liksom Kaj Andersson och Per-Olov Gromark, som även de vann sina partier.

Rond fyra spelas imorgon klockan 15 och då möter Åkesson IM Konopka från Tjeckien. Wahlboom möter IM Bogdanov från Ukraina och Malmdin får ta sig an tysken Werner.

Turneringssidan
Livepartier