Yngste vinner Knatte-SM med full poäng

Publicerad 5 juli, 2024 av Leo Brodin

Minh Thuc Le Doan vann allt. Foto. Lars OA Hedlund

Knatte-SM där 21 knattar deltog spelades med 11 ronder och 30 minuter på klockan från måndag till torsdag. Gruppen är för de som är födda 2014 eller senare och det blir 3 poäng för vinst, 2 poäng för remi och 1 poäng för förlust.

Yngst i tävlingen var Minh Thuc Le Doan och det var också han som vann på 33 poäng, 11 raka vinster. Överraskande om det inte varit för att han med 1624 i elo är tionde högst rankad i världen av alla spelare födda 2017.

Han är glad att ha vunnit och optimistisk inför nästa år. På frågan om han är överraskad av att ha vunnit med 11 raka segrar svarar han utan att tveka nej.

På frågan om han tror att han kommer att upprepa det nästa år får han tänka några sekunder, sen svarar han dock att han tror det.

På frågan om han tror att han i framtiden kommer att bli svensk mästare för vuxna ser han mycket mer eftertänksam ut. Han funderar men efter vad som kanske är tjugo sekunder säger han till sist att han tror det också.

Daniel Johansson som var domare för Knatte-SM tror också mycket om Minh Thuc Le Doan, och han är mycket nöjd med årets tävling.

– Det händer ju att det blir bråkigt ibland men i år var det mycket lugnt. Det jobbigaste kan faktiskt vara föräldrar som lägger sig i för mycket, men i år var alla snälla.

Det var många glada deltagare och alla fick pris, pokal till topp tio.

Gruppbild på deltagarna. Foto. Lars OA Hedlund
Resultat