Lasse Jansson vinner Nybörjarturneringen

Publicerad 6 juli, 2024 av Leo Brodin

Sinval Junior, Lasse Jansson och Benji Karlsson. Foto: Lars OA Hedlund

Idag spelades Nybörjarturneringen på Schack-SM i Växjö, en tävling endast öppen för spelare som inte har någon elo-rating. Fem ronder med 15 minuter på klockan och med en kvar var Lasse Jansson och Benji Karlsson de två som låg på fyra. Lasse vann och tog förstaplatsen, Sinval Junior som också vann sitt parti tog sig förbi Karlsson och kom tvåa.

Jansson är både glad och överraskad av att vinna ett event han råkade snubbla över.

– Min son Alfred spelar i Minior-SM och när jag kollade på resultatlistan såg jag att det också fanns en nybörjarturnering, det verkade kul.

Vid prisutdelningen nämnde Sveriges Schackförbunds ordförande Håkan Jalling att ett av målen med tävlingen är att inspirera deltagarna att ge sig in i schackvärlden och spela mer. Jansson spelar ännu inte i någon klubb men han överväger att börja i Eksjö SK där Alfred spelar. Sin träning får han mest av onlineschack och matcher mot Alfred. De är i nuläget mycket jämna.

Alfred har också försökt övertyga sin mor att spela. Med det har han dock ännu inte lyckats, även om hon är en glad supporter av familjens framgångar.

Det blev pokaler till topp tre, medaljer till alla och sedan en gruppbild.

Deltagarna. Foto: Henrik Carlsson.
Resultat och ställning