Hector tvåa efter Sivuk i SM-klassen

Publicerad 2 juli, 2024 av Leo Brodin

Jonny Hector är ensam tvåa i SM-klassen. Foto: Lars OA Hedlund

Med tre raka vinster låg GM Vitaly Sivuk en poäng före alla andra i Sverigemästarklassen. Nu vann han igen mot GM Erik Blomqvist efter att denne gjorde ett misstag i slutspelet med ont om tid på klockan. GM Jonny Hector var den ende som lyckades hålla sig kvar en poäng efter Sivuk, detta genom en seger mot IM Milton Pantzar.

Det var ett jämnt parti på brädet mellan Hector och Pantzar men Pantzar hade sämre tid på klockan. Under tidspress gick han till sist fel drag 25 med Sxa2. Hector spelade sig till en klar vinst med materiellt överläge och var uppmärksam på trick som Pantzar försökte med. Att ta tornet direkt i slutet hade lett till en springargaffel, en schack först åtgärdade problemet.

IM Martin Lokander var mycket nära en vinst mot GM Tiger Hillarp men Hillarp försvarade sig bra och lyckades hålla remi. För IM Jung Min Seo och GM Daniel Semcesen blev det en lugnare remi. GM Platon Galperin vann klart över FM Joar Östlund.

Kommentator GM Stellan Brynell som tippade inför ronden fick rätt i remi mellan Lokander och Hillarp samt vinst för Galperin mot Östlund.

Live Resultat och ställning Stellans stalltips