Högspänning i Mästarklassen-Elit och JSM

Publicerad 9 juli, 2019 av Sverrir Thór

Joakim Nyander delar ledningen i Mästarklassen-Elit. Foto: Lars OA Hedlund.

Det blev ändringar i toppen i Mästarklassen-Elit i den fjärde ronden. Toppduon IM Dan Cramling och GM Thomas Ernst detronerades och ersattes av Joakim Nyander och IM Bengt Lindberg. Lindbergs plats i toppstriden var inte helt oväntat inför turneringen då han tillhör de högst rankade men desto mer oväntat är det att se Joakim Nyander i toppstriden. Han är ännu utan förlust på de fyra ronderna i dagens rond och denna gång var det FM Harald Lögdahl som föll offer för Norrköpingsspelaren.

Även Lindberg, som slog FM Tom Rydström är obesegrad och ger även han ett starkt intryck. Cramling och Ernst förlorade båda sina partier i fjärde ronden, mot FM Jung Min Seo respektive IM Tommy Andersson. Seo kom därmed ikapp herrarna Cramling och Ernst och samtliga har de tagit 2½ poäng på de fyra ronderna.

I Junior-SM stötte ledande CM Baldur Teodor Petersson på patrull i form av FM Isak Storme. Det var Peterssons första poängförlust och den innebär att Storme också tog sig upp i delad ledning med Petersson. FM Milton Pantzar som hittat formen efter en lite trevande inledning delar sedan tredje platsen med CM Ludvig Carlsson, de båda har en halva upp till ledarduon. En annan spelare som hittat formen efter en  tveksam inledning är sedan FM Hampus Sörensen som nu vunnit två raka.

Lottning och resultat
Livepartier M-Elit
Livepartier JSM
Bilder av Lars OA Hedlund
Allt om SM i Eskilstuna 2019