Två dagar kvar – Tiger ny ledare!

Publicerad 6 juli, 2018 av Joakim Sparv

Hans Tikkanen - Tiger Hillarp Persson. / Foto: Lars OA Hedlund
Hans Tikkanen – Tiger Hillarp Persson. / Foto: Lars OA Hedlund

En blunder i tidsnöden, och plötsligt har Sverigemästarklassen en ny ledare i Tiger Hillarp Persson. Partiet mellan Hillarp Persson och Tikkanen blev precis så komplicerat och spännande man hade väntat. Tikkanen överraskade genom att spela kungsindiskt och det blev ett långt parti som blev mer och mer kritiskt ju närmare tidskontrollen kom. För tiden rann iväg, för båda spelarna. När endast 16-17 drag var gjorda var de nere på minuter.  I drag 30, med sekunder kvar på klockan, kom så Tikkanens blunder som satte en hel pjäs. I stället för en ganska jämn historia blev det nu en hopplös kamp för att försöka rädda remin. Det gick inte och med bara två partier kvar av årets SM har nu Tiger Hillarp Persson skaffat sig ett ypperligt läge. För Nils Grandelius fortsätter det gå trögt. I fredagspartiet kunde Jonny Hector välja en lugn variant och därmed stressa Grandelius till nästan förlust. Hector lyckades dock inte klara hela poängen och partiet slutade i remi. Inför slutronderna är ändå Nils Grandelius också han i ett bra läge. En halv poäng efter Hillarp Persson och Tikkanen i delad ledning, och i sista ronden möter han just Tiger Hillarp Persson. Vilken spänning! Och inte helt omöjligt att vi får se ett särspel på söndag.

I junior-SM fortsätter FM Isak Storme att övertyga. Han höll emot rankingfavoriten FM Milton Pantzar och i och med remin är Storme i fortsatt ledning, nu tillsammans med FM Kaan Kücüksari som vann sitt parti mot Axel Berglind. En otrolig spännande avslutning även i Junior-SM att vänta.

Mästarklassen-elit har en klar ledare i IM Michael Wiedenkeller. FM Harald Lögdahl fortsätter att hålla jämna steg med chans att utmana i sista ronden då de båda möts.
Här finns resultat och lottning i alla klasser.