Jung Min Seo, vinnare av JSM: “Vill spela som Jonny Hector”

Publicerad 17 juli, 2017 av Sverrir Thór

Jung Min Seo är redan klar vinnare av Junior-SM. Foto: Lars OA Hedlund.
Jung Min Seo siktar på sin första IM-norm under 2017. Foto: Lars OA Hedlund.

Jung Min Seo stod för en fenomenal prestation när han vann Junior-SM med en tvåpoängsmarginal när till tvåan FM Kaan Kücüksari. Den unge Seo ”körde över gruppen” som något uttryckte det på plats i hallen och släppte endast två remier på de nio ronderna. Han fick 8 poäng och Kücüksari således 6 poäng på andra plats. På en odelad tredje plats kom sedan FM Tom Rydström med 5 poäng.

Schack.se ställde några frågor till Jung Min Seo efter triumfen och han säger att det inför turneringen var hans att dröm att bli svensk juniormästare och kvalificera sig till Sverigemästarklassen nästa år.

– Jag vill möta alla de svenska stormästarna och lära mig från dem. Jag ser mycket fram emot att möta mina drömstormästare.

Han säger att det var först efter rond sju som han insåg att förmodligen skulle det här gå hem, efter att han spelat remi mot Tom Rydström som Jung Min Seo konstaterar är en av de starkaste juniorspelarna.

I övrigt vill han inte säga vad som var hans bästa parti i turneringen utan att hans motto är att alltid försöka göra sitt bästa. Att vinna är inte det viktigaste utan att spela så bra som möjligt.

Jung Min Seo beskrivs av dem som känner till honom bäst som mycket fokuserad och enligt hans far som schack.se hade ett kort samtal med är han mycket ambitiös.

– Det senaste halvåret har jag tränat sex timmar om dagen med tre timmars idrottsträning. Jag övar på taktik varje dag, olika öppningar och läser böckerna Grandmaster Preparation av Jakob Aagard.

Han beskriver sig själv som en taktisk spelare och för att bli en bättre taktiker har han under 2017 som mål att studera hela tio tusen olika taktiska problem, han har kommit halvvägs nu.

– Min favoritspelare är Jonny Hector. Han är en mycket skarp, kreativ och aggressiv spelare. En fantastisk angreppsspelare och jag vill verkligen spela som honom.

Slutligen, vilket mål har Jung Min Seo med sitt schackspelande.

– Jag vill bli stormästare men för att kunna bli det måste jag först bli IM och jag siktar på att ta min första IM-norm under 2017, säger Jung Min Seo.

Slutställningen i Junior-SM