1-1 i knatteweekend

Publicerad 14 juli, 2014 av Axel Smith

SMloggaSM14-MorlingMedan flera toppnamn saknar i JSM är de yngre grupperna bättre besatta. Flera spelare i Kadett-SM valde att spela i rätt åldersgrupp trots att de hade möjlighet att spela i JSM. En av dem är den topp­rankade Joakim Mörling från Limhamns SK. Han vann Minior-SM 2012 och slutade tvåa i Kadett-SM ifjol.
– Jag tänkte aldrig på att spela JSM, utan vill vinna kadett först.
I rond ett spelade Joakim remi mot Teo Brolin (Solna), men med åtta ronder kvar är det inget som grämer honom. Han brukar spela SM och tycker framför allt att det är kul med spelare från hela Sverige. Arrangemanget i Borlänge fungerar bra, säger han, men lägger också till:
– Än så länge har jag inte varit med om ett dåligt SM.
   I Minior-SM inledde favoriterna Baldur Teodor Petersson (Täby) och Klemens Ng (Örgryte) med vinst, och i Knatte-SM är fjolårsfyran Agnes Ng topprankad.
   Totalt räknar SM än så länge in knappt 500 starter. Av alla partier är det endast ett som än så länge slutat 1-1. Båda spelarna skulle få frirond, men den möjligheten fanns inte i lottningsprogrammet. Det slutade med att lottningen kraschade och fick göras om, nu med flera deltagare vid namn ”Frirond”. Dessa blev inte lyckosamma.
Alla resultat.