Ukrainsk seger i Malmö Open

Publicerad 19 december, 2016 av Sverrir Thór

GM Yuri Solodovnichenko. Foto: Lars OA Hedlund.
GM Yuri Solodovnichenko. Foto: Lars OA Hedlund.

Det blev en ukrainsk dubbel i Malmö Open som avgjordes i helgen i Rådhuset i Malmö. Vinnare blev förhandsfavoriten GM Yuri Solodovnichenko, som är registrerad för Växjö SK, med 6 poäng på de sju ronderna. Hela sex spelare fick 6 poäng men Solodovnichenko var den som fick bäst kvalitetspoäng och anses därmed vara vinnare. Tvåa blev hans landsman IM Petro Golubka och trea kom den ende svensken i toppgruppen, något oväntat, GM Thomas Ernst som följde upp sina fem raka i de första fem ronderna med remier mot just Solodovnichenko och Golubka i slutronderna.

I övrigt svarade de svenska stormästarna för en blek insats och näste svenske stormästare blev Hans Tikkanen på 14:e plats. Näst bäste svensk i turneringen blev IM Philip Lindgren som hamnade på sjunde plats med 5½ poäng.

Malmö Open ingår i Svenskt Grand Prix och i vanlig ordning har man även en turnering för lägre rankade, MSF Open. Den vanns av Hampus Bensryd, Lunds ASK, som tog 6 poäng. Tvåa på lika många poäng men sämre kvalitetspoäng kom Lorik Sadiku, Kristinebergs SK och trea med 5½ poäng blev William Olsson, SS Manhem.

Turneringshemsidan
Foton av Lars OA Hedlund