Jönköpings Schackfestival närmar sig

Publicerad 11 juli, 2024 av Leo Brodin

Ahmad Saadah undervisar, organiserar och spelar. Foto: Abdel Rahman Sadeh

Schack-SM i Växjö slutade i söndags, nu närmar sig premiären för nästa stora schackfestival. Jordanian Swedish Chess Academy organiserar Jönköping Chess Festival mellan 25 juli och 1 augusti.

Det blir en öppen turnering med nio långpartier på åtta dagar. Vid sidan spelas också en blixtturnering, en snabbschacksturnering och en amatörturnering. Det blir också något så ovanligt som en familjeturnering, en turnering där deltagarna i varje lag måste vara föräldrar, barn eller syskon.

 Starkast i startfältet är GM Aryan Gholami, han är dock inte fältets ende GM. Det blir ett brett startfält som i nuläget har 74 anmälda från 19 olika länder.

Ahmad Saadah som är grundare av Jordanian Swedish Chess Academy står även bakom eventet Språk och Schackträning som äger rum varje söndag på Birkagårdens folkets hus i Jönköping. Eventet är precis som det låter är en kombination av schackträning och språkinlärning, detta genom samtal på en blandning av svenska, engelska och arabiska.

Inbjudan Schema Språk och Schackträning