Västerås Open gör comeback

Publicerad 27 juni, 2024 av Ofelia Thörnqvist

Västerås Open 2018 – den senaste upplagan av turneringen. Foto: Lars OA Hedlund

Glädjande nog för alla de som saknat turneringen är Västerås Open nu tillbaka! Turneringen spelas i nya lokaler på Best Western Plus Hotel Plaza den 30 augusti – 1 september.

Turneringsupplägget är samma som tidigare, åtta ronder FIDE-schweizer med fyra ronder snabbschack på fredagen och därefter långpartier. Västerås Open ingår däremot inte i GP-serien numera.

Filip Björkman, ordförande i arrangörsklubben Västerås SK, kommenterar nystarten:

– Något som ofta kommit på tal både i klubben och distriktet är hur vi ska få schacket att växa i närområdet. För att kunna få fler starka klubbar krävs det fler personer som är aktiva, inte bara i spelandet utan också i föreningslivet. Det vi hoppas på är att Västerås Open kan bli en sådan tävling som både ökar nöjet av att vara en schackspelare samtidigt som det kan visa på kraften och gemenskapen i föreningslivet, och därigenom få fler att engagera sig i schackets fortsatta utveckling. Det här är dock den första upplagan på 6 år och som med allt så tar det tid och tålamod för att göra något riktigt toppen. Nu är den främsta förhoppningen att vi får en bra start att bygga vidare på och att alla spelare trivs bra – lyckas vi med det så är det en stor succé! 

Inbjudan Webbanmälan Anmälda spelare