Tiger Hillarp och Jung Min Seo delade segern i Svenskt GP

Publicerad 11 maj, 2024 av Ingemar Falk

Tiger Hillarp och Jung Min Seo. Foto: Lars OA Hedlund

Det blev delad seger i Svenskt Grand Prix även denna säsong. I fjol delade Kaan Kücüksari och Jonny Hector på guldet – den här gången 2023/2024 blev det Tiger Hillarps och Jung Min Seos tur att göra gemensam sak och vinna totala GP tillsammans.

Kampen om slutsegern avgjordes i de allra sista ronderna i Deltalift Open på lördagen. Jung Min Seo hade överläget, men Tiger Hillarp kom ikapp genom att vinna mot Axel Falkevall i den näst sista ronden på lördagsförmiddagen.

I sista ronden spelade Tiger Hillarp en snabb remi mot Hampus Sörensen, vilket gav Jung Min Seo chansen att vinna totala GP ensam. Men då krävdes vinst mot IM Philip Lindgren, Limhamn. Men i en lika ställning efter 35 drag tog spelarna remi.

Det betydde att Jung Min Seo och Tiger Hillarp hamnade på samma slutpoäng, och med samma delresultat fick de två dela GP-segern.

Här är slutställningen för de främsta i totala Svenskt Grand Prix 2023/2024. Efter en blick på listan går det att konstatera att under denna säsong var det ingen spelare som kom upp i 7 poäng i någon deltävling.

PlSpelarePoKviStoMalEliPåsDel
1Jung Min Seo25½6
1T Hillarp25½6
3M Pantzar2566
4B Lindberg24½6665
5H Sörensen24½666
5J Hector24½666
De fyra bästa resultaten räknas. Se fullständiga resultatlistan.
Slutresultat, Svenskt GP 23/24