Hårt i toppen efter första dagen i Deltalift Open

Publicerad 10 maj, 2024 av Ingemar Falk

Mötet mellan turneringsledaren Axel Smith och en av första dagens överraskningar: Lavinia Valcu. I bakgrunden: Joel Eklund som förra veckan var med och arrangerade storturneringen TePe Sigeman. Foto: Håkan Jalling

Stormästarna Axel Smith och Tiger Hillarp samt IM-spelarna Jung Min Seo, Linus Johansson och Hampus Sörensen. Det är den starka kvintetten som toppar på maximala 4 poäng efter den första dagen i GP-deltävlingen Deltalift Open.

Tre av dem är dessutom med och slåss om totala segern i säsongens Svenskt Grand Prix, nämligen Jung Min Seo, Hampus Sörensen och Tiger Hillarp.

Jung Min Seo, Tiger Hillarp och Bengt Lindberg är alla med och fightas om slutsegern i Svenskt Grand Prix 2023/2024. Foto: Håkan Jalling

Racet om totala segern ser för övrigt ut att bli en spännande historia med många guldaspiranter. Ralf Åkesson och Axel Falkevall med 3,5 poäng hittills i Deltalift Open är också med däruppe, likaså Bengt Lindberg, Milton Pantzar, Leo Crevatin och Jonny Hector som alla hittills tagit 3 poäng i Deltalift.

Axel Smith har just nu en knapp ledning i Deltalift Open tack vare bättre särskiljningspoäng. På vägen till ledningen fick han möta sin sambo Ellinor Frisk i den tredje ronden. Det slutade med en schack matt.

Mötet Ellinor Frisk–Axel Smith. Foto: Håkan Jalling

På topp 10-listan efter första dagen återfinns två överraskningar, dels Gabriel Svorono, SK Rockaden, dels 14-åriga Solnaspelaren Lavinia Valcu som lyckades besegra stormästaren Jonny Hector i andra ronden:

Topp 10 efter 4 ronder

PlSpelareKlubbPo
1GM Axel SmithLunds ASK4
2IM Jung Min SeoSK Rockaden4
3IM Linus JohanssonLimhamns SK4
4GM Tiger HillarpVäxjö SK4
5IM Hampus SörensenSK Rockaden4
6GM Ralf ÅkessonVästerås SK
7Gabriel SvoronoSK Rockaden
8FM Axel FalkevallTrojanska Hästen
9Lavinia ValcuSolna SS3
10FM Leo CrevatinSK Rockaden3
Se hela resultatlistan.
Toppborden i lilla gruppen. Foto: Håkan Jalling

WST 1600

I den lilla gruppen i Deltalift Open har två spelare full pott: Nils Zandler, Växjö, och Luke Lyngsjö, En Passant, Svedala.

Topp 10 efter 4 ronder

PlSpelareKlubbPo
1Nils ZandlerVäxjö SK4
2Luke LyngsjöEn Passant, Svedala4
3Andreas BjäreLimhamns SK
4Max HanssonEn Passant, Svedala
5Emil DahlinÖrgryte SK3
6Daniel BergdahlSS Manhem3
7Ramzi BadranLjungby SK3
8Minh Thuc Le DoanLunds ASK3
9Filip HarissonHarplinge SS-Halmstad3
10Saadhvik SivaramaSS Manhem3
Se hela resultatlistan.
Live & resultat